Måndag
Posted on september 25th, 2012 @ 00:18

Hej.

Vilken natt,  fy fan . Jag har haft frossa samtidigt som det känns som hela jag kokar, kramper i magen , huvudvärk, skitit ner sängen i sömnen, det var något fruktansvärt vad dåligt jag mådde i natt, värkte i hela kroppen , jag vaknade och gnydde så fort Johan rörde på sig, det kändes som jag gått igenom en mangel.

Det gick bra när dom väl hade sövt mig men dom hade lite problem med det oxå. Läkaren sa att det är inte ofta man ser en så ren tarm så att du har problem det förstår jag men tarmen såg fin ut , inga polyper eller något annat konstigt. Nu tog han en del vävnadsprover som skickades iväg med tanke på mina kraftiga problem jag har och det har inte blivit bättre sen kuren i går . Ibland kan man ha inflammation som inte syns med ögat utan bara syns på proverna så nu är det bara vänta i 1 månad. Under tiden ska jag låta magen vila och fortsätta med flytande.

Fy vad jag är trött på detta , jag blir ju för sjutton aldrig bra, jag kan inte se mig ett liv som detta men en dag i taget.

I dag har jag varit helt ut slagen på kvällen och eftermiddagen, sovit och sovit , tagit resorb , vätskersättning , huvudet står i alla hörn , har en hel tomte arme som slår hej vilt där inne i huvudet, magen är sönder , värker något hemskt, har skitit så mycket att jag inte kan sitta ordentligt har ont ända upp i svanskotan och det fortsätter o spruta rakt ut , ikväll ska jag lägga plast i sängen. Skitit på mig har jag gjort många gånger i tid och otid, inne i stan , på bussar, T-banan , skogen mm men aldrig i sängen det var första gången och det var ännu mera förnedrande , där låg jag i min egen skit och hade rullat runt, det är hemskt. Det är nog inte undra på att man inte känner sig så attraktiv på många sätt och vis, att självkänslan och självförtroendet får sig en riktig törn.

Alltid samma sak varje gång ångesten är hög innan undersökningen, hur många gånger har jag sagt att jag aldrig tänker göra detta själv utan vill ha med någon med mig, denna gång var inget undantag heller men jag frågade ingen heller. Jag vet att det var en dum tid och allt detta  . Försökte ringa och prata av mig det värsta ångesten innan , lyckades få tag på mamma. Jag visste att risken för något farligt var minimal med tanke på när jag låg inne sist så kollade dom mig supernoga i våras men det är som att när dagen är här och undersökningen är på gång så kommer dom där cancer spökena i turbofart och kör över en totalt, kroppen lever sitt eget liv , den vet vad som väntar och reagerar som om det är domedagen.

Jag kan samtidigt känna en hopplöshet varför hittade dom inget ? jag kan inte äta annat än flytande och inte ens det får jag behålla alla gånger, något är fel. Ja men nu väntar vi i en månad på svaret sen får din mag läkare ta ställning till vad som ska göras.

Nu väntar sängen .

Kram Malin.


2 kommentarer
Okategoriserade
Söndag.
Posted on september 23rd, 2012 @ 20:11

Hej.

Nu har Johan och barnen kommit hem , Jag fick en puss o  hej sen gick min man ner i källaren  och packade upp när han hade gjort det jobbade han ett tag  sen stack han iväg på fotboll , bajen spelar i dag, barnen ville inte följa med och förra gången hade det inte varit roligt att ha dom med , dom ville bara hem hela tiden så vi kom fram till att dom fick stanna hemma, det är inte roligt för någon annars. Jag får hem en sur gubbe och sura barn. Nu får jag förhoppningsvis hem en glad gubbe. Själv har jag nu börjat med utrensningen , jag har en frossa som inte är av denna värld, springer och skiter som en tok nu , krampar i magen, så fruktansvärt ont i huvudet, det hettar överhela kroppen , funderar allvarligt på att , hoppa av men inser att det vore väldigt dumt, känns som kroppen kokar samtidigt så är jag så kall. Detta måste göras det är bara bita i den sura äpplet i morgon bitti kl 10 ska jag vara där och får då sova lite . Får nog ta en taxi hem efter det.

Jag känner det så starkt nu när barnen kommit hem, jag orkar verkligen inget, nu vart det till och laga mat, det vart omelett, så fort och snabbt som möjligt, sprang mellan spisen och toaletten. Albin skulle ha varit på simträning i dag men Johan tyckte han var lite snorig och slapp det. Albin och Jack springer fram och tillbaka.

Hur kan man känna sig så ensam när alla har kommit hem, jag känner mig mera ensam i dag än i helgen , då var det tomt men skönt, nu känns det bara som jag är jag vet inte vad, tankarna går fram och tillbaka , varför känner jag så här ? vad ska jag göra ? är det en period som kommit ? Vad händer ? är det kroppen som säger ifrån, är det brist på något i mitt liv, varför känner jag mig inte tillfreds med allt ? jag saknar jobbet något oerhört men det kan inte vara det som gör att jag känner mig så ensam möjligtvis känner jag mig mindre viktig, jag har ingen plats , ingen som behöver mig, jag känner mig inte behövd som man gör när man jobbar , då känner jag i alla fall att jag gör nytta.

Nej nu ska jag försöka mysa med Albin och Felix en stund , krypa upp i soffan och kramas.

Nu dax för sista dosen skit medel, bit i hopp ett tag till.

Kram Malin.


1 kommentar
Okategoriserade
Lördag
Posted on september 22nd, 2012 @ 19:56

Hej.

Veckan har rullat på i samma takt , ingen nytt ang magen , ingen förbättring. Trött , trött, ont ont ont.

Johan och barnen är med svmor och fixar älgpassen inför älgjakten. Svmor tyckte jag kunde vara hemma och ta igen mig, ro om mig själv i några dagar, det tog jag tacksamt emot. Dom hade fixat passen i dag och Albin stod i köket med svärmor och lagade mat. Felix var lycklig som hade fått en jakt o fiske kniv av Ingemar. Farmor hade försökt få Albin till simhallen i dag men inte, Felix var inte med , då gick det inte.

Jag håller på och laddar , var på apoteket i dag och hämtade ut pulver som ska rensa tarmen inför kollen på Måndag, då går dom ner med en kamera och kollar om dom hittar något. Så lagom till midnatt så blir det inte ens någon näringslösning för min del tills på måndag em. När jag åkte in till apoteket så gick jag Götgatan fram till Bondens marknad och köpte lite lammkorvar, lammfärs. Åh vad jag önskar att jag kunde äta , jag är galen i lamm men mår illa även av den lukten .

Barnen har kommit hem denna veckan och pratat om en kille som springer runt skolgården med en skelettmask, och en yxa i plast, detta har polisanmälts men ingen info till föräldrarna , det kan jag tycka är dåligt , dom vill inte prata med barnen om det och förstora upp det , det kan jag förstå men att ingen info har gått ut till oss utan vi får höra det flera dagar i rad av båda barnen som sett killen . Det finns så sjuka människor.

Kiara och jag har det jätte mysigt massa ljus tända , tyst och stilla, skönt men tomt. Jag tror jag behövde detta , vara ensam några dagar.

Efter bondens marknad var jag ute på en lång promenad med Kiara sen sov jag 2, 5 timme helt utpumpad, har ingen ork eller kraft alls.

Svmor sydde nya köksgardiner till mig i går fm, jag hade hittat ett tyg som bara låg och det var så snyggt. Jag rensade lite och där låg biten så fint. Svmor gjorde ett fantasktiskt jobb. Nu sitter dom i köket så fint, jag är så nöjd.

Pratade med Opri i dag, har gått igenom kläder och skor , stövlar . Hittade ett par stövlar som jag tror Opri kan ha , hon vart glad, hittade även en Emil kläder som Albin växt ur. Jag rensade min garderob i fredags och fick i hopp en soppsäck med kläder som jag ska skänka till insamling. Nu är det bara  en till garderob. Opri och jag pratade om vilka snälla mammor vi har  som har bjudit oss på en skön avkopplings helg i nov till Vilnius. Vi är som systrar, har växt upp tillsammans , bott tillsammans , vi är riktigt tajta och vi ser verkligen fram emot en helg bara slappa, prata , tillsammans utan ungar och gubbar.

Nu ska jag luta mig tillbaka och titta på körslaget.

Kram Malin.


Kommentarer
Okategoriserade
Måndag
Posted on september 17th, 2012 @ 10:17

Hej.

Veckan rullade på i ett rasande tempo. Det är mycket som händer just nu med barnen, dom känner av stämningen hemma, den är inte på topp tyvärr. Mina krafter är som bortblåsta . Jag måste komma bort ett tag, samla mig , fundera, fundera på hur jag verkligen vill ha mitt liv, hur kan vi få barnen till och må bättre ?

Nu börjar det närma sig det är nog det barnen känner av . Johan gräver ner sig i jobb . Att det är en tid nu med spänningar och känslor skulle i och för sig vara väldigt konstigt.

I lördags var vi på Gröna lund, Felix grinade och ville verkligen att jag skulle följa med , jag visste att om jag är med hela dagen så kommer både jag och kroppen ta stryk , efter mycket på tryckningar följde jag med , kunde inte se Felix sitta och gråta: han sa  snälla mamma jag vill att du följer med vi gör så sällan saker ihop det är antingen du eller pappa , mest du, pappa jobbar eller gör något annat. det är så sällan vi gör saker alla fyra. Jag gav så klart efter , vi åkte och barnen var super lyckliga. Dom hade jätte roligt, dom första vi träffade var en gammal dagis kompis till Felix , det var som dom inte varit ifrån varandra någonting. Dom funkade hur bra som helst, den kontakten måste fortsätta.Jag och hans mamma satt och pratade mycket under dagen , vi har en erfarenhet som vi delar och vi blötte och stöttade allt , en trevlig dag men en tung dag i hjärta och själ.Jag åkte ingenting , jag brukar inte vilja åka men denna gång åkte jag inget, det hade min kropp inte orkat . Det var tillräckligt med den dagen och det straffade sig så klart dagen efter. Jag vet att jag kommer få skäll. Hur kan du vara så dum mot dig själv och göra så mot kroppen. Ibland får man på något sätt ta undan sig själv men det är inte så lätt för alla att förstå, vadå gå på Grönan några timmar vad gör det ? min kropp orkar inte det så är det bara, men mina barn var överlyckliga .

I går var det säng läge nästan hela dagen , hela min kropp värkte som fan, jag frös som en gris , hade frusit hela dagen på Grönan, varför, jag rasar i vikt kroppen mår skit , kroppen säger ifrån att den är trött inte orkar men jag kör på för och se mina barn glada . Vilken mamma skulle inte göra det.

I går var det riktigt dåligt, så fort jag rörde på mig skrek kroppen , hade frossa, sprang på toa sket på mig flera gånger, huvudet kändes som det skulle gå i tusen bitar, låg med långbyxor tröja , kofta , strumpor , morgonrock, filt och täcke , sov den mesta tiden , sprang på toa mellan varven och nästan skakade tänder. Johan höll på och klippte äppelträdet kom in och frågade om  jag kunde ta Albin till simningen för han höll på och fixade i trädgården . Felix hade gjort lunch   så det slapp jag. Det var bara sätta sig på cykeln efter en stunds tjafs . Albin grät , ville inte , samma sak där ville att vi skulle åka alla fyra. Det känns som allt rasar , allt är en enda röra just nu. Barnen gråter för det minsta lilla men efter regn kommer sol.

Vi åkte till simklubben och han var super duktig fick en glass. När vi kom hem rasade jag ihop och svimmade i hallen , för mig var det inte så konstigt med tanke på vad jag hade gjort dagen innan och hur kroppen sagt ifrån under dagen.

Kiara är den i familjen som känner av mig mest, hon har tentakler som ingen annan har , Hon vet när har har så där sjukt ont då följer hon mig som en skugga, i går när jag låg och sov så försökte barnen locka ut henne från sovrummet, dom lyckades inte , det som hände var att dom sköt till dörren och stängde dörren , dom gav upp. Om dom andra inte vet hur jag mår är det bara titta på voven, följer hon mig som en skugga då har jag ont utav bara den.

I dag är det något bättre än i går .

Har lämnat barnen i dag i skolan träffade skolsyster Mia i dag och pratade en lång stund om barnen,  tog en lång promenad i skogen med en glad vovve , sitter nu här.

Nu blir det en bok i soffan .

Kram Malin.


Kommentarer
Okategoriserade
Onsdag.
Posted on september 12th, 2012 @ 17:26

Hej.

Dagarna bara går och jag känner allt mer en hopplöshet som sprider sig i hela kroppen, en trötthet som är fruktansvärd och en värk som inte är av denna värld, inatt trodde jag att magen skulle spricka , sen är jag helt slut. Felix frågade i går när blir du frisk och kan äta mat med oss ? uch ja säg det . Det påverkar så mycket annat oxå. känner mig just nu som en grå mus. Det känns inte bra någonstans just nu, skulle kunna tänka mig och gå i ide ett tag. Jag orkar verkligen ingenting , blir helt matt och trött av ingenting men sätter på mig ett leende på läpparna så märker ingen och när folk frågar hur jag mår: jo tack så där. Det är ingen ide att gå in på allt. Känner mig låst , det är saker som hindrar mig .

Att känna sig fast låst i hemmet är inte roligt och när man känner sig så fruktansvärt ensam i sin ensamhet då blir det inte bättre men det ska vända någon gång. Annars får jag börja fundera på vad jag ska ta mig till för och försöka ändra på detta hjul som bara snurrar och snurrar allt fortare och inte blir bättre. skiteriet överlåter jag till läkarna men ensamheten den kan jag inte lämna över på någon annan. Jag måste antingen sätta ner foten eller göra något drastiskt för att må så här vägrar jag och göra. Det är mitt liv och min kropp. Om jag inte mår bra av denna situation jag befinner mig i med allt vad det innebär så måste jag göra något åt det.

I morgon är det utvecklinssamtal med Felix och hans nya fröken. vet inte riktigt vad som rör sig i hans huvud just nu men det är mycket, det märker vi, med frågor som kommer mm.

Albin trivs som fisken i vattnet i skolan, han har jättebra fröknar, ja den sista fröken får fortfarande jobba tro mig men Albin tycker om henne och det är huvudsaken.

Kiara och jag jobbar nu stenhårt med klicker träning och sele. jenny var här i fredags och gav mig lite eller mycket tips som jag tog åt mig. Nu får hon inte springa lös på ett tag. Vill vara hundra på att hon kommer in även med hundar i närheten så nu är det stenhård träning varje dag så det så.

Jag lämnar Albin i skolan går en promenad med Kiara sen hem på crossen i en kvart varje dag .

Kram Malin.


Kommentarer
Okategoriserade
Söndag.
Posted on september 9th, 2012 @ 20:58

Hej .

Tiden bara rusar iväg . Albin har fyllt år , tänk att våran minsta har blivit så stor som 6 år. Vi hade kalas  för honom i fredags. Middag, trevligt och mysigt , lugnt och stilla med farfar, Grete, Jenny , farmor  och mormor. Jag hade gjort porter gryta, det vart populärt.

Jag mår som vanligt skit, ingen förändrig överhuvud taget. Humöret är inte på topp alls i dag, är riktigt låg, kan ha med både sömnen och att jag sprungit på toa som en tok i dag. Jag hoppas att dom hittar något på koloskopin som kan förklara vad det är som händer med magen.

I dag är en sån dag som jag känner mig så hjälplöst ensam. Jag är inte ensam men jag är så ensam med min sjukdom och blir så begränsad och är så trött , känner mig helt slut i kroppen, kroppen bara skriker just nu. Jag vet det är bara gilla läget och vänta men hur länge ska detta pågå ? Jag sket på mig i dag när jag var ute med hunden. Det är så förnedrande och går inte och beskriva riktigt med ord hur det känns och inte kunna knipa igen.

Johan jobbade över i går och kom hem vid midnatt.  Nästa vecka ska han jobba över tis – fredag kväll.  Det blir jag , barnen och vovven . Snart drar älgjakten igång , Jag blir hemma , barnen följer med och är med farmor och Hasse , Felix följer med Johan några gånger när jakten drar igång. Vi ska hinna åka upp något innan jakten börjar  och hälsa på mormor Mait som inte är bra , Johan behöver göra några älgpass innan och skjuta in bössan.

Jag kan tacka min lyckliga stjärna för att vi har en vovve nu, vad i hela friden hade jag gjort om hon var här , hon är verkligen ett stort stöd och sällskap till mig på dagarna.

Kram Malin.


1 kommentar
Okategoriserade
Onsdag.
Posted on september 5th, 2012 @ 13:44

Hej.

I går fick jag ett brev där det står att min husläkare ska sluta , jag har nu haft henne i över 3 år och både Johan och jag säger att detta bara var en tids fråga innan hon skulle sluta . Hon är så duktig och tar verkligen hand om patienterna , lyssnar. Jag har provat ett gäng i Farsta men där var det bedrövligt. Jag valde då att flytta med när hon flyttade ut till Djurö. Nu ska hon flytta på sig och jag hänger med henne . Till Älta går det denna gång

Jag har ringt henne igen i dag för jag har fortfarande inte fått svar på mina prover och mår riktigt dåligt men proverna var det inget fel på alls.Det är konstigt.Varför jag svimmar finns ingen förklaring till , det måste jag ta upp med mag doktorn och dietisten . Koloskopin ska jag göra  den 24 sep.

Jag sitter och håller tummarna för Johan att allt går bra  för honom i dag. Nu måste vi vara starka , jag älskar honom verkligen av hela mitt hjärta och detta MÅSTE gå bra . Under hösten kommer det och vara en tid då det blir påfrestningar men det har vi varit med om förut och klarat . När detta är över kan vi säkert titta tillbaka och undra hur i hela friden det kunde gå så långt men man lär sig alltid nya saker av motgångar. man lär sig mera av sig själv och man lär sig livet och man blir mer ödmjuk , lär sig på både gott och ont.

Nu blir det till att sy lite, ja ni hörde rätt. Det är inte riktigt min grej men vad gör man inte för och fly ett tag .

I dag gjorde Kiara något som hon absolut inte får , jaga en cykel . Nej nu måste vi ha hjälp , sätta stopp och det omedelbart bums .

Kram Malin.

I går var jag och mamma på jakt efter glasstårta , det är samma sak varje år när Albin ska ha så finns det inte .I dag får jag åka till Farsta och


Kommentarer
Okategoriserade
Måndag.
Posted on september 3rd, 2012 @ 21:24

Hej.

Livet rullar på ingen förändring. magen lika dan, ingen skillnad, hopplösheten kommer och går. Det ligger saker i luften nu när hösten närmar sig. Saker som vi inte kan påverka på något sätt bara hoppas att allt går som det ska och att rätt blir rätt. Vi har gått igenom så mycket saker så detta klara vi med.

Detta med att jag svimmar av och till påverkar så klart barnen, Felix är på spänn hela tiden och är orolig. Hur vi än försöker förklara att detta är inget farlig så är det svårt för honom och ta in. Vi har tagit kontakt med skolsyster, som har hjälpt oss en del på traven. Att Felix är misstänksam och tror att min cancer har kommit tillbaka för jag svimmar mm, det tycker jag inte är så konstigt att han reagerar.

Albin ramlade och slog sig rejält i dag , det var bara åka till tandläkaren , 1 tand lös och 2 ruckbara , inte tugga på 2 veckor . tillbaka om 1 månad.

Kram. Malin.


1 kommentar
Okategoriserade